Accountancy & tax
We houden je op de hoogte

De klok tikt: nog 8 maanden om je statuten aan te passen!

De nieuwe vennootschapswetgeving – WVV - trad in werking op 1 mei 2019. Vennootschappen die voor deze datum opgericht werden, dienen de statuten aan te passen aan deze nieuwe wetgeving. Hiervoor heb je nog tijd tot 31 december 2023. Dat zijn dus nog maar acht maanden!

De aanpassing voor BV’s, NV’s, CV’s (CVBA) en CommVA’s verloopt via een notaris. Start best op tijd om lange wachttijden bij de notaris te vermijden. Voor de aanpassing van je CommV, VZW of VOF kan je accountant alles voor je in orde brengen.

Niet iedereen staat te springen om een dergelijke wijziging door te voeren aangezien dit extra kosten met zich meebrengt. Toch creëert de wet heel wat nieuwe mogelijkheden en is het dé ideale moment om na te gaan of je naast de wettelijke verplichtingen nog andere zaken wil aanpassen:

  • Is doorheen de jaren niet enkel je ervaring uitgebreid maar ook je activiteiten?
  • Twijfel je al langer over de naam van je vennootschap?
  • Wat bij overlijden van een bestuurder of aandeelhouder?

Zijn je statuten niet tijdig aangepast dan word je van rechtswege omgevormd. Hou er rekening mee dat je door deze automatische omvorming bepaalde opportuniteiten – ook fiscaal - misloopt.

Wens je meer te weten over de nieuwe vennootschapswetgeving én zijn je statuten nog niet aangepast, dan raden we je aan contact op te nemen met je dossierbeheerder. Wacht niet te lang want de klok tikt.

Lees meer actuele info